• Rotate
  • 1
Luka Mihevc                                                                                                                       Velenje, 1. 10. 2019

Ljubljanska cesta 5, 3320 Velenje

031 218 346Spoštovani!

Zaradi pozitivnih odzivov in izkušenj bomo letos v Župniji Velenje – sv. Marija nadaljevali z lani vpeljanim načinom verouka. Njegov cilj je najprej spodbuditi starše, da opravljate svoje poslanstvo, ki ste ga sprejeli pri krstu svojega otroka – to je biti njegov vzgojitelj v veri. Predvsem z zgledom (v skladu z rekom – besede mičejo, zgledi vlečejo). Drugi cilj novega načina verouka je omogočiti, da starši in otroci preživite več časa drug z drugim. Tretji pa je verouk čim bolj oddaljiti od šolskega modela, saj je od njega več škode, kot koristi.

Najbolj bistven del verouka je družinska udeležba pri nedeljski sv. maši ter družinska molitev in pogovori o veri. Dodatek k temu so mesečna veroučna srečanja v veroučni učilnici (po datumih in urniku na drugi strani). Ponovno prosim, da ne pošiljate ali vozite otroka k sv.maši, če se je sami ne udeležujete, ker mu s tem sporočate, da je sv. maša in vera nekaj za otroke ter da je za vas same to, kar sicer zahtevate od otroka, nepomembno. Prosim tudi, da ste med sv. mašo ob otroku (razen če ministrira, seveda). Nedeljske sv. maše se lahko udeležite kjer koli (v naši župniji je sv. maša v nedeljo ob 8.00, 10.00 in 19.00).

Prosim, da doma določite dan in uro v tednu, ki bo namenjena verouku. Predlagam nedeljo, ki je Gospodov dan in lahko verouk povežete z udeležbo pri sv. maši.

Otroci prvega, drugega in tretjega letnika za verouk potrebujejo delovni zvezek, otroci ostalih letnikov pa učbenik in delovni zvezek (da bo lažje delati domačo nalogo). Opozorjen sem bil, da po slovenski zakonodaji v župnišču ne smemo prodajati učbenikov in delovnih zvezkov. Zdi se mi prav, da zakonodajo spoštujemo (pa čeprav se nam zdi neumna). Zato boste letos sami poskrbeli za nakup delovnih zvezkov in učbenikov – naročite oz. kupite jih lahko v Mohorjevi knjigarni v Celju (Prešernova ulica 23, 3000 Celje, 03 / 490 14 20). Veroučenci 1. letnika potrebujejo delovni zvezek Praznujemo in se veselimo (10 eur), veroučenci 2. letnika potrebujejo delovni zvezek Praznujemo z Jezusom (10 eur), veroučenci 3. letnika potrebujejo delovni zvezek Kristjani praznujemo skupaj (10 eur), veroučenci 4. letnika potrebujejo učbenik in delovni zvezek Pot v srečno življenje (8,50 + 5,50 eur), veroučenci 5. letnika potrebujejo učbenik in delovni zvezek Znamenja na poti k Bogu (8,50 + 5,50 eur), veroučenci 6. letnika potrebujejo učbenik in delovni zvezek Skupaj v novi svet (8,50 + 5,50 eur), veroučenci 7. letnika potrebujejo učbenik in delovni zvezek Kdo je ta? (8,50 + 5,50 eur), veroučenci 8. letnika pa potrebujejo učbenik in delovni zvezek V življenje (8,50 + 5,50 eur). Vsi veroučenci potrebujejo tudi liturgični zvezek – že od konca avgusta ga lahko dobijo v zakristiji. Liturgične zvezke je župnija kupila, zanje sprejemamo prostovoljne prispevke (vrednost liturgičnega zvezka in kompleta nalepk je 3 eur). (Žal nismo mogli enako storiti z učbeniki in delovnimi zvezki, ker za to nimamo dovolj sredstev.)

Želim vam obilo blagoslova in vas lepo pozdravljam!

                                                                                                           Luka Mihevc

Great new costomer Bonus Bet365 read here.
View best betting by artbetting.net
Download Full Premium themes