• Rotate
  • 1


ØZaradi epidemije COVID-19 je po odloku Slovenske škofovske konference cerkev do preklica zaprta. Po oznanjenih (že dogovorjenih) mašnih namenih bom daroval sv. mašo brez ljudstva enkrat v dogovorjenem dnevu. Po želji darovalca bom sv. mašo po njegovem namenu daroval še enkrat po ponovnem odprtju cerkve.ØSv. maše lahko spremljate na Radiu Ognjišče (v nedeljo ob 10.00, ostale dni ob 19.00), TV Exodus (vsak dan ob 12.00, s ponovitvami ob 6.00, 18.00 in 24.00, v nedeljo tudi ob 8.30 in 15.30), TV Slovenija 2 (v nedeljo ob 10.00), Nova24tv.si (vsak dan ob 7.00 – papeževa sv. maša), Radio Ars (v nedeljo ob 10.00) in Katoliški radio Mir Slovenija (v nedeljo ob 10.00, 11.00 in 18.00, ostale dni pa ob 18.00 in 19.00). Prenos sv. maš omogočajo tudi nekatere župnije – več o tem na spletni strani Slovenske škofovske konference: https://katoliska-cerkev.si/spremljanje-svetih-mas-preko-spleta-radia-in-televizije .

Na spletni strani Slovenske škofovske konference najdete tudi duhovne spodbude v času epidemije:

https://katoliska-cerkev.si/duhovne-spodbude-katoliskim-vernikom-v-casu-koronavirusa ,

najpogostejša vprašanja in odgovore za katoličane med epidemijo:

https://katoliska-cerkev.si/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-za-katolicane-ob-epidemiji-covid19 in drugo.ØV času, ko je cerkev zaradi epidemije zaprta, sem vedno na razpolago za pogovor po telefonu (031-218-346). Vaši klici so dobrodošli.ØRADIJSKI MISIJON – od 29. 3. do 4. 4. bo na Radiu Ognjišče Radijski misijon, kot del priprave na velikonočne praznike.ØCVETNA NEDELJA – škofje bodo bogoslužje Cvetne nedelje obhajali brez navzočnosti ljudstva v stolnicah, župniki pa v župnijskih cerkvah. V okviru tega bogoslužja bo tudi blagoslov zelenja. Doma lahko pripravite zelenje in spremljate bogoslužje po televiziji, radiu ali spletu. Blagoslovljeno zelenje lahko tudi pokropite z blagoslovljeno vodo (ni pa nujno, ker blagoslov ni odvisen od blagoslovljene vode – ta je samo znamenje).ØNADŠKOFOV NAGOVOR – povabljeni ste k ogledu tedenskega nagovora predsednika Slovenske škofovske konference, ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta - vsako nedeljo na TV SLO 1, predvidoma ob 11.30.ØPriporočam nekaj spletnih strani z duhovnimi spodbudami in informacijami:

https://katoliska-cerkev.si

https://vaticannews.va/sl.html

https://radio.ognjisce.si

https://druzina.si

https://si.aleteia.org

https://operando.org

https://iskreni.netØV času, ko zaradi epidemije ni veroučnih srečanj, starši z otroci predelajte še preostale lekcije in se naučite določene molitve in obrazce, o katerih ste bili obveščeni na začetku veroučnega leta.ØMolimo drug za drugega, vse obolele, zdravstvene delavce in raziskovalce:Oče usmiljenja in tolažbe,

tvoj Sin Jezus Kristus nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.

Pomagaj našim bratom in sestram, ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.

Nakloni jim izboljšanje zdravja, njihovim svojcem pa pogum in zaupanje.

Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje, da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov,

raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.

Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov, da bomo rešeni bolezni

in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.

Amen.

Sveta Marija, Zdravje bolnikov – prosi za nas!

Sveti Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas!

Vsi Božji svetniki in svetnice – prosite za nas!

Great new costomer Bonus Bet365 read here.
View best betting by artbetting.net
Download Full Premium themes