• Rotate
  • 1
5. NEDELJA MED LETOM – leto AIz svetega evangelija po Mateju.Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem:

»Vi ste sol zemlje.

Če pa se sol pokvari, s čim naj se solí?

Ni za drugo, kakor da se vrže proč in jo ljudje pohodijo.

Vi ste luč sveta.

Mesto, ki stoji na gori, se ne more skriti.

Svetilke tudi ne prižigajo in ne postavljajo pod mernik,

temveč na podstavek, in sveti vsem, ki so v hiši.

Tako naj vaša luč sveti pred ljudmi,

da bodo videli vaša dobra dela

in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.«(Mt 5, 13-16)

Drage sestre in dragi bratje!

Danes si težko predstavljamo življenje brez soli. Je del našega vsakdana; sestavni del naše prehrane. Kot začimba daje hrani boljši, polnejši okus. Kot konzervator varuje hrano pred pokvarljivostjo. Kot posip na cesti pozimi nas varuje pred zdrsi.

Danes si težko predstavljamo življenje brez luči. Je del našega vsakdana – pravzaprav podaljšuje naš dan. Razsvetljuje vse okoli sebe, omogoča, da vidimo tudi po sončnem zahodu, ponoči daje stvarem obliko in barvo, jih odkriva, nas usmerja.

Sol in luč, nepogrešljivi sestavni del našega vsakdana, je Jezus izbral za prispodobo, kakšna je vloga njegovih učencev, kristjanov, v svetu. Ali bolje rečeno, poklic in poslanstvo. Kot nam sol in luč služita, tako smo tudi kristjani poklicani in poslani, da služimo. Da z besedami in dejanji varujemo pred neokusnostjo, pokvarjenostjo in zdrsi; da razsvetljujemo, odkrivamo in usmerjamo.

Služenje bližnjim z dobrimi deli pa mora biti v službi oznanjevanja Božje skrbi, dobrote in ljubezni do vsakega človeka. »Tako naj sveti vaša luč pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.«                                             Luka Mihevc, župr.

Great new costomer Bonus Bet365 read here.
View best betting by artbetting.net
Download Full Premium themes