• Rotate
  • 1

Mladinski pevski zbor župnije Sveta Marija Velenje

Mladinski pevski zbor bo v kratkem proslavil dvajset letnico delovanja, od kar ga je ustanovila njegova prva zborovodkinja, Katarina Lahovnik, ki se je takrat kot srednješolka imenovala še Zapušek. Zbor prepeva vsako nedeljo pri sveti maši, redno se udeležuje dekanijskih revij za otroške in mladinske zbore in tako z zapeto besedo popestri bogoslužje. V zboru prepevajo pevci in pevke širokega starostnega razpona – od 4. razreda osnovne šole do 4. letnika srednje šole – vse pa združuje ljubezen do mladinske cerkvene pesmi in petja na sploh.

Vsako nedeljo se na pevskih vajah dobimo eno uro pred mašo, to je ob 9:00 v veroučni učilnici, kjer zvadimo program, ki ga nato pri maši odpojemo. Enkrat do dvakrat na leto, zlasti pred kakšno zahtevnejšo slovesno mašo (kot npr. polnočnica, cvetna nedelja ali velika noč) opravimo še kakšno sobotno vajo ali pa se enostavno namesto ob devetih zjutraj dobimo še eno uro prej.

Vselej pa smo veseli novih članov in članic zbora, ki bi se nam želeli pridružiti. Za vsakogar pa velja, da lahko preden se odloči, če se nam bo pridružil, enkrat ali dvakrat pride na vajo kot opazovalec, da vidi kaj počnemo in se prepriča, kako vsa stvar poteka, da je potem odločitev lažja. Zato vsi ljubitelji petja Bogu v čast - vabljeni med nas.

Great new costomer Bonus Bet365 read here.
View best betting by artbetting.net
Download Full Premium themes