• Rotate
  • 1
Ob moji vrnitvi v vašo župnijo moram najprej reči hvala Bogu – ne samo zato, ker sem se vrnil, ampak tudi za hudo preizkušnjo, ki je za mano. Ta preizkušnja me je namreč bolj povezala z Bogom. Bolj me je povezala z veliko ljudmi. Bolje sem tudi spoznal ljudi. (Med drugim sem ugotovil, kako drži rek, da prijatelja spoznaš v nesreči.) Bolj sem spoznal tudi samega sebe.

Drugi hvala je namenjen vam – predvsem tistim, ki ste zame molili – s tem ste zame naredili največ. Hvala vsem, ki ste bili z menoj v mislih, ki ste me kdaj obiskali v Celju, ki ste me poklicali, mi poslali sporočilo – dobil sem na stotine sms-ov! Dobil sem tudi ogromno mms-ov in daljših sporočil – ki pa jih žal nisem mogel odpreti in prebrati in tudi ne videti pošiljatelja – imam namreč 13 let star telefon, ki mi tega ne omogoča. (Opravičujem se torej vsem, ki od mene niste dobili odziva. ☺)

Zavest, da sem v vaših molitvah in mislih, mi je ogromno pomenila v času, ko sem bil popolnoma na tleh. Mirno lahko rečem, da bi brez Božje milosti in prijateljske opore končal v kakšni psihiatrični ustanovi.

Tretji hvala je namenjen Mateju, za vse, kar je v času moje odsotnosti dobrega storil za župnijo, in vsem, ki ste mu pri tem pomagali.

K vam sem se vrnil zato, ker sem prepričan, da je takšna Božja volja – dobil sem kar nekaj znamenj in potrditev tega.

K vam sem se vrnil zato, ker se je tako odločil tudi škof. (Kopijo njegovega odloka lahko preberete na oglasni deski.)

K vam sem se vrnil zato, ker je tako želela večina od vas – to so potrjevala vaša sporočila, vaši klici in vaši obiski; in to je potrdil tudi ŽPS.

In k vam sem se vrnil zato, ker sem to želel tudi sam – ker imam rad vas in to župnijo.

V zadnjem mesecu in pol, ko je škof potrdil, da misli resno, da se bom vrnil, je bilo nekaj ljudi zaradi tega razočaranih. Prosim jih, naj mi odpustijo vse, s čimer sem jih kdaj koli prizadel ali užalil. Sem direkten človek in nagle jeze, zato to storim mimogrede. Iskreno mi je žal!

Zdaj ni čas za delitve, ampak da stopimo skupaj ter skupaj hodimo za Jezusom in si pri tem pomagamo.

Sv. Ignacij Antiohijski je zapisal: »Prizadevajte si, da se boste čim večkrat sešli k evharistiji in češčenju Boga. Če se namreč pogosto zberete k skupni Božji službi se uničujejo satanove moči in slabi njegov pogubni vpliv z vašo skupno vero. Nič ni boljšega kakor mir, v katerem se omogoča vsak boj nebeških in zemeljskih sil.« Zato sem se odločil, da povečam število sv. maš v naši župniji in vam dam več priložnosti za udeležbo pri njej. Že lani poleti sem razmišljal, da bi ponovno uvedel večerno sv. mašo ob nedeljah. Gospodov dan je konec koncev tudi dan počitka, in za mnoge je edini dan v tednu, ko lahko malo »poležijo«. Mnogi morate v nedeljo tudi v službo, otroci pa imajo tudi veliko drugih aktivnosti (tekme, gasilci …). Zato bo od prihodnje nedelje (29. 1.) naprej sv. maša tudi zvečer ob 18.00. V času mojega bivanja v Celju sem spoznal, kako dragoceno je začeti delovni dan s sv. mašo. Zato bom med tednom odslej maševal tudi zjutraj ob 7.00. Kdor želi, se lahko pridruži.

Spremenjen bo tudi veroučni urnik. Bil sem kar šokiran, ko mi je Matej omenil, da je kakih trideset otrok prenehalo obiskovati verouk. Upam, da predvsem zaradi zmanjšanja števila ur. Z novim urnikom, ki ga bomo po potrebi še prilagodili, bo več priložnosti tudi za to.

Danes bo ponovno začela delovati tudi stara župnijska spletna stran.

Datume in ure že naročenih sv. maš lahko spremenite, če želite.Luka Mihevc

Great new costomer Bonus Bet365 read here.
View best betting by artbetting.net
Download Full Premium themes